Tehnologia

Utilizari

Licente

Parteneri

Premii

FAQ

Industrie grea

Kompozitor

INTREBARI FRECVENTE
Este obligatoriu captusirea de cosuri de fum?
In Ungaria in cazul combustibilului gazos este obligatoriu din anii 1970. In decursul anilor sa dovedit necesitatea cosurilor etanse.
Care sunt pericolele unui coş de fum fără o căptuşeală corespunzatoare?
In multe cazuri pericolul este mortal.Anual in lume cca 1,5 milioane de persoane mor in interiorul cladirilor.O buna parte din =aceste fatalitati sunt cauzate de cosuri de fum cu probleme. IN afara de acesta, si aspectul estetic este important-deteriorarea finisajelor interioare si exterioare.
Ce inseamna intoxicatie de fum?
In urma arderii necorespunzatoare pe linga dioxidul de carbon este produs si monoxid de carbon.Acest gaz incolor, inodor  este foarte periculos în două privinţe.  Amestecat cu  apa rezulta un lichid acidulous, care poate să distrugă mortar, beton, aluminiu, oţel inoxidabil . Astfel, apar gauri in  peretele coşului de fum. In acest caz monoxidul de carbon poate patrunde in incaperi, iar inhalarea  poate cauza  paralizie, boli grave, de multe ori poate fi fatal.
Ne ajuta FuranFlex®?
DA, deoarece rezista la acizi, este etans, impiedica patrunderea gazelor de ardere in incaperi, si toate acestea cu 25 ani garantie.
Este  FuranFlex® mai scump decat  decât oţelul inoxidabil?
Trebuie comparat rezultatul final, nu pretul de cumparare. Tubul FuranFlex® este instalat intr-o zi,nu necesita demolare, este adaptabil la orice forma si diametru de cos. Cu exceptia cosurilor drepte si scurte este mai ieftin decat orice alta metoda.Garantia este de 25 ani pentru FuranFlex ®, iar pentru inox de 10 ani.
Care este deranjul instalarii FuranFlex®
Procesul incepe cu evaluarea locului de fapt. La instalare, se curata cosul,si se pregateste pentru captusire. Nu necesita demolare nici la cosurile cu deviatii, doar la racordul cazanului pentru executia tehnologiei si instalarii correct, etanse a tubului FuranFlex®
Cât timp va dura căptuşeala de coş de fum?
IN cazul cosurilor lungi (15-20 m) captusirea cu tuburi din otel inox poate dura zile intregi. Cu tubul FuranFlex® acesta se realizeaza intr-o zi, depinzind de lungime, conditii de lucru si temperatura exterioara.
Se pot captusi cu FuranFlex ® cosuri vechi?
NU exista cos vechi doar cos bun sau rau. Cosurile se reabiliteaza si devin functionale cu ajutorul FuranFlex® . Captusirea FuranFlex ® fiind rezistenta, propriu zis intareste cosul de fum.
Fiecare coş de fum poate fi căptuşit cu această procedură?
Tubul FuranFlex ® este disponibil in diametre  între 60 şi 850 mm. Sunt putine exceptii care nu se pot captusi cu acesta.
La ce se refera garantia de 25 ani?
Cel mai mare inamic al cosurilor de fum este corodarea. Garantia se refera la rezistenta la coroziune. Garantia este oferita in cazul in care punerea in opera  este executata de o firma cu atestare FuranFlex® , cu posesia diplomei de specialitate. Un exemplar din cartel  de garantie laserprintata, numerotatatrebuie retrimisa  firmei Kompozitor LTD. Garanţia va fi valabilă doar în acest caz.
Mentenanta cosului captusit.
Este necesar doar revizuirea anuala obligatory a cosului de fum de catre un cosar autorizat
Vor fi depuneri de orice fel in cos, si ele cum se curata?
In cazul gazului si combustibilului lichid nu necesita curatare doar revizuire anuala.
Pot obţine un oarecare sprijin financiar din partea statului pentru căptuşire coş de fum?
Depinde de tara.
Ce este un cos colector?
 Un coş de fum din beton armat, cu un diametru interior crescind cu 25 mm la fiecare etaj. Cptusite cu  Multikamin-FuranFlex® ele pot fi utilizate fara probleme.
Cand si unde sa dezvoltat tehnologia si materialul FuranFlex®
 FuranFlex® este o tehnologie si material dezvoltat si brevetat  in 1994 de KOMPOZITOR LTD (Ungaria)

Ce înseamnă "FuranFlex"?
Denumirea  FuranFlex® este un brand in intreaga Europa. Cuvintul "Furan"  este denumirea unei rasini dintre componentele compozitului, Kompozitor LTD a fost primul in lume, care in locul ceramicii, cetonului, otelului etc a folosit un material compozit: rasini artificial ranforsate cu plasa de fibra de sticla. Fiind “Flex” este utilizabil si la cosuri deviate, “innodate” etc.
Este “piata” pentru captusire cosuri de fum?
In Europa la trei locuitori avem un cos de fum, deci numarul cosurilor este de ordinal sutelor de milioane. In multe tari est oblagatorie, deci este nevoie de captusire, in altele este in curs sau va fi obligatorie
Exista material similar FuranFlex®?
Este una in Ungaria si una in Italia. Impactul lor pe piata este neglijabil. Materialele lor nu corespund standardelor, durabilitatea lor este incerta. De multe ori se folosesc de denumirea de FuranFlex®  sau ceva asemanator pentru a putea vinde ceva.
Poate cumpara oricine tuburi FuranFlex®?
NU. Materialul  FuranFlex® nu poate fi achizitionat direct de la producator, doar prin intermediul colaboratorilor KOMPOZITOR LTD