Tehnologia

Utilizari

Licente

Parteneri

Premii

FAQ

Industrie grea

Kompozitor

Beneficiile

Structura

Instalare

Instrumente

Caracteristici

Transport

Alte proceduri

STRUCTURA  FURANFLEX ®

Tubul de captusire FuranFlex ® se compune din trei straturi diferite:


STRAT INTERIOR :

Folie termoplastica

STRAT COMPOZIT:

Răşină artificiala rezistenta-impregnata pe plasa de  fibra de sticla

STRAT EXTERIOR:

Invelis textil de protectie

http://www.furanflex.com/images/uploads/2-2-1.jpg

FuranFlex® 3-straturi

Strat interior
Stratul interior se foloseste la instalarea tubului, este fabricat din componente termoplastice de amestec subţire (100-150 microni). Diametrul corespunde cu diametrul dorit. La 110 ° C este maleabil, este inflamabil.

http://www.furanflex.com/images/uploads/2-2-2.jpg

Este disponibil de la  60 mm pana la 850 mm în toate diametrele

Stratul compozit  
Materialul rezistent la  căldură, flacără şi  coroziune este structura compozita FuranFlex® din stratul de mijloc. Acesta consta in rasina artificial armata cu plasa de fibra de sticla. Rasina impregneaza, lipeste plasa de fibra.
Răşina inconjoara fibrele, protejindu-le astfel de coroziune. Rezistenta stratului de compozit este asigurata de cantitatea, tipul directia fibrelor din plasa.Intr-un metru patrat de material de captusire FuranFlex®  de 2 mm grosime sunt  3,000,000 de metri de fibra de sticla.


Diametrul fibrelor la materialul FuranFlex® este de  13 mikroni, incorporate in forma de tesatura.Rezistenta plasei este egala cu cea a otelului, dar este de trei ori mai usoara (7,8 g/cm3 si 2,4 g/cm3).

Rasina artificiala folosita la  FuranFlex® este un amestec din mai multe componente. Acesta este un material care nu se gaseste in natura, este create de stiinta si mana omului. Are trei feluri de realizare:

http://www.furanflex.com/images/uploads/2-2-3.jpg

 

http://www.furanflex.com/images/uploads/2-2-4.jpg

 

http://www.furanflex.com/images/uploads/2-2-5.jpg

Bat de chibrit, păr, fibra

 

Tesatura de fibra de sticla

 

Tesatura de fibra de sticla impregnata

 

  1. STARE LICHIDA:
    Viscozitate similara cu mierea.Se  ingroaşa la rece, se inmoaie la cald.
  2. “MOALE, DAR NU LICHID”-STATUT "B":
    La actiunea caldurii ajunge intr-o stare nelichida, maleabila. In aceasta stare poate fi stocat o anume perioada de timp, expus la caldura se inmoaie putin.
  3. STATUT SOLID :
    La actiunea caldurii sau la depozitare pe termen lung rasina se solidifica iremediabil.Odata intarit nu se mai poate intoarce la starea maleabila sau lichida.In acest stadiu este  un material solid, de rezistenta structurala, cu excelente calitati anticorozive si termorezistente. Are proprietati mecanice reduse.

 

http://www.furanflex.com/images/uploads/2-2-6.jpg

 

http://www.furanflex.com/images/uploads/2-2-7.jpg

Stare lichidă

 

Statutul "B" 

 

Stratul exterior
Stratul exterior este o tesatura subtire. Una dintre sarcinile lui este de protective a stratului de compozit, iar alta este asigurarea diametrului dorit al tubului. Asigura deasemenea exteriorul fin, omogen al tubului, avand si caracteristici estetice-informative: sigla  Compozitor-FuranFlex® si dimensionarea materialului-indicator de lungime.

http://www.furanflex.com/images/uploads/2-2-8.jpg http://www.furanflex.com/images/uploads/2-2-9.jpg http://www.furanflex.com/images/uploads/2-2-10.jpg

Tuburi intarite